Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs6/stengergyorgyihu/home/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs6/stengergyorgyihu/home/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs6/stengergyorgyihu/home/www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Rólam – Stenger Györgyi

Rólam

Stenger Györgyi

Egy kis dunántúli faluban éltem egészen a középiskola végéig. Egyébként Pécsett jártam gimnáziumba a híres Leőwey Klára gimibe.

Orosz tagozatos voltam, és nagyon imádtam a nyelveket. Negyedikben az országos versenyen hatodik helyezett lettem, így felvételi nélkül bekerültem a Külkereskedelmi Főiskolára. Jól ment az angol is, és első munkahelyemen tolmácsként dolgoztam. Csak, hogy sejtsétek mikor volt ez… 2800 forint volt a havi fizetésem:)

Az ELTE Jogi Karát estin végeztem, majd két év genfi kirendeltség után a Pénzügyminisztérium Nemzetközi Főosztályának munkatársaként bejártam a világot: Japántól az USÁ-ig, Ausztráliától Svédországig.

Amikor épp elegem lett az államigazgatásból, egy ügyes fejvadász átvitt a bankszektorba (Crédit Lyonnais, Citibank), ahol 1998-ig írtam a szerződéseket.

Az NLP-vel a kilencvenes évek elején ismerkedtem meg, és azonnal beleszerettem. Valahol mindig az érdekelt, hogyan gondolkodnak az emberek. Mitől van az, hogy valaki menekül egy bizonyos helyzettől, élménytől, a másik ember pedig az életét is odaadná érte, hogy átélhesse.

Hogyan működik az elménk? Mitől lesz vonzó valaki vagy valami? Hogyan motiváljuk magunkat, vagy éppen hogyan és miért halogatunk?

Az NLP annyira magával ragadott, beszippantott, hogy egyenes következménye volt egy tréner tréning Angliában és egy tréneri diploma 1998-ban. Szakmai tevékenységem már régóta a nyilvánosság előtt zajlik az NLP Akadémia honlapján.

A legizgalmasabb dolog új tréningeket összerakni, és persze könyvet írni. Már három könyvet írtam az NLP-ről és büszke vagyok rá, hogy nincs más NLP könyv magyar szerzőtől. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az első coaching tankönyvben én írhattam az NLP megközelítésű coaching folyamatról. Társszerzője vagyok a nyilvános beszédről szóló könyvnek is, ahol a karizmatikus kommunikációról írok a tréningeinken összegyűlt tapasztalatok alapján.

Kicsit zavarban vagyok a verseskötetem miatt, hiszen soha nem gondoltam, hogy valaha verselni fogok. Számomra ezek nem versek, hanem a hétköznapi beszéd szerkezetétől eltérő formában megnyilvánuló gondolatok, amelyek addig dörömböltek bennem, amíg le nem írtam. Mostanában a bennem feszülő gondolatok inkább képeimen fejeződnek ki.

Már három önálló kiállításom volt, a legutóbbi Győrben a megyei könyvtár 200 négyzetméteres kiállítótermében. Dr. Horváth Sándor Domonkos a könyvtár igazgatója nyitotta meg és barátaim azzal kedveskedtek, hogy verseskötetemből olvastak fel.

Stenger Györgyi Győr kiállítás
Stenger Györgyi Győr kiállítás
Stenger Györgyi Győr kiállítás